Kleuren van België

‘Kleuren van België’ is een unieke nationale zang-, poëzie- en talentwedstrijd met een eigen karakter: de jonge deelnemers tussen 9 en 16 jaar brengen hun act immers in een andere taal dan hun moedertaal. De wedstrijd is een concreet symbool voor “de stap” richting de ander en zijn cultuur en een zeer originele en interactieve benadering van multicultureel samenleven.

Tijdens deze show dragen een 10-tal jongeren hun muzikaal, dicht- of speciaal talent voor in de Turkse, Nederlandse of Franse taal. Een tweevoudige uitdaging dus voor deze kinderen die geboren werden in een multiculturele maatschappij. Ze bewijzen niet enkel hun artistieke talent maar ook hun interculturele competenties en empathie ten opzichte van andere culturen.

De finale wordt afwisselend georganiseerd in een Franstalige of Nederlandstalige regio van België en kent een waar succes. Dat bewijst ook de menigte die het spektakel vorig jaar bijwoonde in de Stadsschouwburg van Antwerpen. De show ging ook op tournee en lokte in totaal 3000 kijkers.

‘Kleuren van België’ is een springplank voor de jonge talenten naar een echte carrière. De jonge cellist die laureaat werd in 2012, werd dit jaar toegelaten tot de prestigieuze Kronberg Academie in Duitsland.

Beltud kan rekenen op de steun en de expertise van de juryleden: Johan Verminnen, Eva De Roovere, Francesca Vanthielen, Koen De Bouw, Merdan Taplak, Saddie Choua, Bart Cannaerts, Anke Buckinx, Erwin Jans, Jean-Louis Sbille, Walid en Olivier Battesti.

Meer informatie: www.kleurenvanbelgie.be

Related post