Derde editie veteranenwedstrijd alweer een schot in de roos – editie 2013

Dat sporten gezond is en dat vriendschap ook belangrijk is, weten we allemaal. Op 1 juni waren deze twee elementen de basisingrediënten van de vriendschappelijke wedstrijd tussen België en Turkije.

BELTUD Limburg organiseerde dit jaar voor de derde maal op rij een veteranenwedstrijd tussen de oude glorie van het Belgisch en het Turkse voetbal. Namen zoals Nico Vaesen (Birmingham City, Lierse SK), Pino Canale (Fortuna Dusseldorf), Fatih Sonkaya (Besiktas, Porto), Emrullah Güvenç (Kartal, Helmond Sport) namen dit jaar deel. Aan Belgische kant stonden ook Vincent Euvrard en Stijn Stijnen aan de zijlijn om hun team te coachen. Andere deelnemers waren journalisten van TV Limburg, waaronder ook presentator en muzikant Maarten Cox. Aan Turkse zijde stonden voetballers van diverse regionale ploegen op het veld.

De wedstrijd ging door in het Mijnstadion van Beringen-Mijn. De gelijke stand van 0-0 in de eerste helft veranderde in de tweede helft naar een 5-1 winst voor de Turkse ploeg. Maar niet het resultaat, wel de vriendschappelijke sfeer stond centraal. BELTUD staat voor vriendschap en dialoog; op alle vlakken van de maatschappij. Deze wedstrijd was dan ook een mooie afsluiter van het voetbalseizoen voor de Turkse en Belgische voetballiefhebbers.