Beltud heeft samen met de gouverneur van Limburg Reynders een reeks bezoeken in Istanbul uitgevoerd

De vertegenwoordigers van Beltud-Limburg, de Limburgse tak van de Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap en Dialoog, een lid van onze Federatie, brachten samen met de gouverneur van Limburg Herman Reynders een semi-officieel bezoek aan Istanbul. Naast Reynders zijn ook Özkan Yilmaz, onze Algemeen Secretaris; Selahattin Koçak, één van de leden van het Schepencollege van Beringen; en Bahattin Koçak, coördinator van Beltud-Limburg en tevens de organisator van deze excursie, meegereisd naar Istanbul.

Gedurende de reis in Istanbul werden zowel historische en toeristische bezienswaardigheden bezocht, evenals hoffelijkheidsbezoeken gebracht aan de Gouverneur van Istanbul en aan het Belgische Consulaat in Istanbul. Tijdens deze bezoeken waarin wederzijdse goede wensen werden uitgedrukt, had de gouverneur van Limburg Herman Reynders de gelegenheid om een vergelijking te maken tussen de provincie waarvan hij aan het hoofd staat, en Istanbul.

Gouverneur Reynders, bracht eveneens een bezoek aan de Fatih Universiteit en de krant Zaman, waarbij hij informatie ontving over het Turkse onderwijssysteem en de politieke en economische ontwikkelingen van Turkije in de afgelopen jaren. Gouverneur Herman Reynders sprak over een zeer productieve reis met als positieve gevolgen o.a. het ontstaan van nieuwe vriendschappen dankzij Beltud, alsook nieuwe ideeën voor projecten tussen Istanbul en Limburg.

Op verzoek van de Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap, heeft de Bestuursraad van Gymnastiek Club Besiktas (BJK) Gouverneur Reynders  uitgenodigd voor de competitiewedstrijd tussen het basketbal team van BJK Cola Turka en TOFAS. Het bezoek van de gasten uit België die in het protocol gedeelte ontvangen werden door Seref Yalçin, bestuurslid van BJK en verantwoordelijke voor de branche basketbal, werd in de zaal aan het publiek aangekondigd door de omroeper. BJK bestuurslid Seref Yalcin, gaf voormalig basketballer Herman Reynders het shirt met nummer 34 en met zijn naam op als geschenk.