Bekende Belgische cartoonisten zetten zich in voor 50 jaar migratie

Naar aanleiding van de cartoonwedstrijd in het kader van 50 jaar migratie verwelkomde Beltud cartoonisten Marec, Canary Pete, Vadot en Dubus in haar hoofdzetel.

In oktober 2013 werd een oproep gelanceerd voor de cartoonwedstrijd in het kader van 50 jaar migratie. Beltud ontving meer dan 300 inzendingen uit 29 verschillende landen van Colombia, China en Australië tot Oekraïne. De deelnemers gaven hun eigen creatieve interpretatie aan het thema van migratie en culturele diversiteit.

Op donderdag 13 februari kwamen juryleden Marec, Canary Pete, Vadot en Dubus samen in Beltud. Tijdens de jurering kozen ze uit de talrijke inzendingen 50 cartoons die worden opgenomen in de reizende tentoonstelling. Ze duidden ook de 3 laureaten aan die zullen worden bekend gemaakt op de feestelijke opening in het Federaal Parlement. Vanaf april gaat de tentoonstelling op tournee en houdt onder andere halt in Antwerpen, Gent, Genk, Hasselt, Leuven en Brussel.

Voor meer informatie over de data en locaties kunt u de website raadplegen. De cartoontentoonstelling kadert in het project ’50 jaar in België’ van Fedactio en kwam tot stand met steun van de Vlaamse Overheid.