Interculturele ontmoetingen

Vriendschapsbrunch

Een brunch is de ideale gelegenheid om nieuwe mensen te leren kennen in een gezellige en ontspannen sfeer. Samen aanschuiven aan een grote tafel en de maaltijd delen creërt een unieke atmosfeer voor sociale uitwisseling. Met zijn vriendschapsbrunches wil Beltud een brugfunctie uitoefenen door ontmoetingsplaatsen te creëren voor groepen van diverse origine en wil Beltud bijdragen aan de sociale cohesie;

Interculturele kringgesprekken

« Als je denkt zoals mij, dan ben je mijn broer. Als je niet denkt zoals mij, dan ben je twee keer mijn broer want je opent voor mij een andere wereld » Hampaté Ba

Wij zijn verschillend en die verschillen kunnen we beleven als een rijkdom. Om elkaar te kennen, moeten we elkaar eerst ontmoeten! Daarom organiseert Beltud op regelmatige basis « interculturele kringgesprekken » waar deelnemers van verschilllende origine samenkomen om de uitwisseling en ontdekking ten volle te stimuleren.

Cultuuravonden

De cultuuravonden van Beltud zijn een uitgelezen moment om kennis te maken met andere culturen, informatie op de doen over vreemde landen en gesprekken aan te knopen met zijn inwoners.
De lokalen van partner Golden Rose vzw worden elke maand omgetoverd in een authentiek decor waar traditionele gerechten worden geserveerd terwijl de toeschouwers genieten van een vleugje live muziek en luisteren naar een uiteenzetting over de geschiedenis, geografie en cultuur van het land in kwestie.

Burenpicknick

Spontante ontmoetingen met de buren zijn niet meer wat het is geweest. Daarom organiseert Beltud jaarlijks een picknick tijdens de “Dag van de Buren” voor de buurtbewoners. Deze jaarlijkse ontmoeting tussen buren is een uitstekende manier om contacten te leggen en elkaar beter te leren kennen. Picknickkleedjes worden bovengehaald en iedereen brengt wat te eten mee om met zijn buren te delen. Wat men eet is niet belangrijk, de rijkdom van de ontmoeting des te meer.

Related post