13éme Festival International de la Langue et de la Culture

Brussel | Op zaterdag 6 juni krijgt onze hoofdstad bezoek van 350 jongeren uit 6 continenten. Zij treden op in Vorst Nationaal tijdens het slotgala ‘Colors of the World’ van het Internationaal Taal- en Cultuurfestival. Herman van Rompuy, Charles Michel, Siegfried Bracke, Didier Reynders, Jan Peumans, Joëlle Milquet en verschillende andere politici en prominenten bevestigden alvast hun komst voor dit kleurrijk spektakel, dat onder de Hoge Bescherming van het Europees parlement wordt georganiseerd.

Internationaal Taal- en Cultuurfestival

Na 13 jaar is het Internationaal Taal- en Cultuurfestival uitgegroeid tot een wereldwijd festival, dat taal en cultuur verenigt met kunst. Want hoe verschillend we ook mogen zijn, muziek is de taal die iederéén begrijpt. Na voorstellingen in meer dan 20 landen, van Thailand en Zuid-Afrika tot Senegal, Marokko en Duitsland, houdt het festival op 6 juni halt in Brussel voor het slotgala. Geen wonder, want in onze superdiverse en internationale hoofdstad worden meer dan 100 talen gesproken. Tijdens het gala zullen de jongeren, allemaal met een leeftijd tussen 12 en 16 jaar, met hun zang, muziek, voordracht of dans een ode brengen aan de culturele diversiteit tijdens een spetterende cultuurshow.

 

Vorst Nationaal

Zo’n 7000 toeschouwers uit alle uithoeken van Europa zullen het slotgala bijwonen en miljoenen kijkers kunnen via de live-uitzending in meerdere landen het festival bekijken. Niels Destadsbader en Hadja Lahbib presenteren het slotgala in drie verschillende talen. Onder de Belgische jongeren zitten ook bekende namen tussen zoals Juliette Van Damme (The Voice Kids) en Jonathan Orenbach (Belgium’s Got Talent).

Wereldwijd meer dan 20 voorstellingen

Sinds begin dit jaar zijn er voorstellingen geweest in o.a.. Thailand, Zuid-Afrika, Philippines, Kirgizië,

Mozambique, Tanzania, Senegal, Indonesië, Albanië, Frankrijk, Mongolië, Marokko, USA (Texas, Washington: in het Senaat en het Witte Huis), Roemenië (in 2 verschillende steden) en Duitsland (in 4 verschillende steden).

 

Over Beltud

De Vereniging voor Belgisch-Turkse Vriendschap (Beltud) is sinds 2010 actief met als doel om de vriendschap en dialoog tussen de verschillende gemeenschappen in België te bevorderen. Beltud engageert zich om de relatie tussen de Belgische en Turkse gemeenschap te verdiepen en wendt hiervoor cultuur – in de breedste zin van het woord – aan. Beltud is tevens stichtend lid van Fedactio.


Meer informatie via www.beltud.be en http://bkg.beltud.be